Menen

Omschrijving

Gelegen op de afrit MENEN van de A19 sluit dit nieuwe kantorencomplex onmiddellijk aan bij het verkeersknooppunt Zuid-West Vlaanderen. Het is één van Vlaanderse knooppunten met de beste aansluitingen in alle richtingen: de Belgische westkust  Duinkerke en Calais, de Belgische Westkust Brugge en Zeebrugge, de noordelijke driehoek  Brussel-Antwerpen –Gent, de zuidelijke as Lille – Parijs en zuid oostelijk  Doornik en Mons. Kortom het project is gelegen op één van de bereikbaarste plaatsen van de Eurometropool Kortrijk – Lille.

Het ontwerp is meer dan kantooroppervlakte; het heeft de ambitie een totaalbeleving te zijn voor de gebruiker en de bezoeker.  Het speelt in op de huidige tendens. Namelijk dat werken ook een beleving is.

De site is uitermate goed bereikbaar en biedt voldoende parkeergelegenheid. Aankomen en vertrekken kan stressloos. De diverse gebouwen laten zich onderscheiden doch vormen ze één geheel. Onder de gebouwen is er een doorlopende half-ondergrondse parking en verheven boven de omgeving een promenade als verbinding tussen de verschillende gebouwen. De promenade vormt de rode draad doorgeen het project, waarlangs de complementaire functies zullen gelokaliseerd worden : restaurant, kinderdagverblijf, fitness, hotel…

Omdat wij ingezet hebben op kwaliteit en meer open ruimte werd het complex gecriërd in een groene omgeving. Deze visie wordt doorgetrokken binnen het project; zo is er onder andere boven het  parkeergebouw  ruimte  voor sport en ontspanning

Het hoogste gebouw zal een gewardeerd erkeningspunt vormen in de omgeving. Het zal naast zijn functie als referentiegebouw ook een hotel huisvesten met alle nodige faciliteiten voor de site en de omgeving.

Het geheel is ontworpen als een leuke schakeling van gebouwen met minimalistisch, architectuur en zeer kwalitatief materialengebruik.

Het opzet van het project beoogt een hedendaags duurzaam geheel op een uitzonderlijke locatie. Het project zal een begrip worden in de ruime omgeving.

Krommebeekstraat 61
8930 Menen
Belgium

Heeft u een vraag of wenst u meer informatie?