Project status

Nog niet in opbouw

Menen

Gelegen aan de afrit MENEN van de A19 sluit dit nieuwe kantorencomplex onmiddellijk aan bij het verkeersknooppunt Zuid-West Vlaanderen. Het is een Vlaams knooppunt met één van de beste aansluitingen in alle richtingen: de Belgische westkust  Duinkerke en Calais, de Belgische Westkust Brugge en Zeebrugge, de noordelijke driehoek  Brussel-Antwerpen –Gent, de zuidelijke as Lille – Parijs en zuid-oostelijk  Doornik en Mons. Kortom, het project is gelegen op één van de meest bereikbare plaatsen van de Eurometropool Kortrijk – Lille.

Het ontwerp biedt meer dan enkel kantooroppervlakte; het heeft de ambitie een totaalbeleving te zijn voor de gebruiker en de bezoeker.  Het speelt in op de hedendaagse tendens dat werken ook een beleving is.

De site is uitermate goed bereikbaar en biedt voldoende parkeergelegenheid. Aankomen en vertrekken kan vlot en stressloos. De diverse gebouwen laten zich onderscheiden doch vormen ze één geheel. Onder de gebouwen is er een doorlopende half-ondergrondse parking en verheven boven de omgeving een promenade als verbinding tussen de verschillende gebouwen. De promenade vormt de rode draad doorheen het project, waarlangs de complementaire functies zullen gelokaliseerd worden : restaurant, kinderdagverblijf, fitness, hotel…

Omdat er ingezet werd op kwaliteit en meer open ruimte werd het complex gecreëerd in een groene omgeving. Deze visie wordt doorgetrokken binnen het project; zo is er onder andere boven het  parkeergebouw ruimte voor sport en ontspanning.

Het hoogste gebouw zal een gewaardeerd herkenningspunt vormen in de omgeving. Het zal naast zijn functie als referentiegebouw ook een hotel huisvesten met alle nodige faciliteiten voor de site en de omgeving.

Het geheel is ontworpen als een stijlvolle schakeling van gebouwen met minimalistisch, architecturaal en zeer kwalitatief materiaalgebruik. De opzet van het project beoogt een hedendaags duurzaam geheel op een uitzonderlijke locatie en zal een begrip worden in de ruime omgeving.

Krommebeekstraat 61
8930 Menen
Belgium

Heeft u een vraag of wenst u meer informatie?