veilig investeren in vastgoed: appartementen en huizen

Veilig Investeren in Vastgoed: 6 tips voor Beginners

Vraag je je af of veilig investeren in vastgoed voor jou een goede keuze is? Maar weet je niet goed hoe te starten? In dit artikel geven wij als vastgoed ontwikkelaar een antwoord op 6 vragen die je kan hebben als beginnende vastgoed investeerder.

 

1. Waarom investeren in vastgoed?

Er zijn weinig investeringen die de tand des tijds beter doorstaan dan vastgoed. Zelfs in economisch onzekere tijden blijkt investeren in vastgoed een zeer goede keuze omwille van het stabiele rendement en de fiscale voordelen die de investering biedt. Naast huurinkomsten, kan je ook genieten van scherpe leenvoorwaarden, fiscale voordelen en appreciatie van het pand.

Hierdoor kan je genieten van een hefboom die jouw spaargeld maximaal kan doen opbrengen.

 

2. Is investeren in vastgoed een goede keuze voor jou?

 Om te weten te komen of vastgoed voor jou de juiste keuze is, dien je je eerst af te vragen welk type belegger jij bent en wat je verwacht van je investering.

 

Volgende vragen zullen je hierbij helpen:

  • Wil ik vooral stabiele resultaten op lange termijn of snelle resultaten op korte termijn?
  • Hoeveel risico ben ik bereid te nemen voor een potentieel hogere opbrengst?
  • Met welk rendement (ROI) ben ik tevreden?
  • Mag het rendement op mijn investering elk jaar schommelen met de markt of wil ik een vaste opbrengst per jaar?
  • Hoe betrokken wil ik zijn bij de resultaten van mijn investering? Kan ik er wat tijd in steken of wil ik mijn investering volledig uit handen geven?

Ben je op zoek naar een investering met een stabiel rendement op lange termijn, beperkt risico en goed bestand tegen economisch schommelingen? Dan kijk je best eens naar vastgoed als belegging.

 

3. Wat zijn de te verwachten resultaten?

Het rendement van je investering is afhankelijk van het type gebouw, de bezettingsgraad, huurprijzen in jouw regio, kwaliteit van het gebouw en de economie in ons land. Zo biedt Vossemeren Development als nieuwbouw vastgoed ontwikkelaar zowel residentieel als commercieel vastgoed aan. Residentieel vastgoed is vanuit fiscaal standpunt interessant voor particuliere investeerders, terwijl commercieel vastgoed vaak een stabielere bron van inkomsten blijkt te zijn.

Gemiddeld kan je bij de aankoop van nieuwbouw appartementen bij Vossemeren Development rekenen op 4 – 6% rendement. Dat is al een pak meer dan je geld opbrengt in een spaarrekening bij de bank, maar het wordt nog interessanter.

De meeste panden stijgen in de loop der jaren flink in waarde. In 2017 was de gemiddelde prijs voor een appartement in België €226.820, maar in 2002 was dat nog minder dan €100.000. Die meerwaarde kan bij verkoop van je opbrengsteigendom je rendement gevoelig doen stijgen.

Ook als je niet verkoopt profiteer je van de hogere waarde van je eigendom door de stijgende huurprijzen. Die kunnen jaarlijks geïndexeerd worden, waardoor het verschil tussen je afbetaling en jaarlijkse huurinkomsten steeds groter wordt.

Investeer je liever in oudere panden, dan zullen je onderhouds- en renovatiekosten uiteraard een sterke invloed hebben op je rendement. Hou hier dus rekening mee als je de te verwachten opbrengsten berekent.

 

4. Wat kan je verwachten van je vastgoed investeringen?

Investeer je in vastgoed, dan investeer je gewoonlijk in een stabiele opbrengst op lange termijn. Indien je huurders geregeld verhuizen zal je even vaak nieuwe huurders moeten zoeken. Ook zullen ze jou contacteren indien er reparaties nodig zijn of bij andere vragen.

Wil je dat werk volledig uit handen geven? Dan doe je best beroep op een professional, zoals Vossemeren Development, waarbij wij alles in eigen handen nemen. Zo geniet je optimaal van je investering.

 

5. Investeren in nieuwbouw of ouder vastgoed?

 De nieuwbouw appartementen en huizen van Vossemeren worden tot in de puntjes afgewerkt met topmaterialen van vertrouwde merken. Zoek je dus iets waar weinig of geen werk aan is en vlot verhuurt, dan is nieuwbouw voor jou vast interessant.

Wil je liever de handen uit de mouwen steken of schrikken hogere onderhoudskosten jou niet af? Dan overweeg je ook best een investering in oudere panden. Hou hierbij ook rekening met lagere huurinkomsten, waardoor de meerprijs van nieuwbouw soms toch zorgt voor een interessanter rendement.

 

6. Hoe start je met investeren in vastgoed?

Eerst en vooral dien je te weten hoeveel kapitaal je ter beschikking hebt om te investeren. Dat hoeft niet enkel te bestaan uit spaargeld, maar kan worden aangevuld met een hypothecaire lening of geld van familie en vrienden.

Heb je voldoende middelen beschikbaar om te starten, dan raden we jou aan eens contact op te nemen voor een vrijblijvend gesprek. Zo krijg je een beter beeld van onze werkwijze en van de nieuwbouw panden die momenteel ter beschikking zijn.

Tags: