Nieuwbouw huis vossemeren

Waarop letten bij aankoop nieuwbouw huis?

“Ik werk al hard genoeg!” denk je misschien wanneer je op zoek bent naar je volgende woning. In plaats van een oud huis volledig te strippen en opnieuw op te knappen tijdens die waardevolle weekends ga je dus, net als wij, voor nieuwbouw.

100% naar jouw smaak afgewerkt in een prachtige buurt. Heerlijk toch? Wat kan er nu mislopen? Veel, zo blijkt. En dat kan je veel geld kosten. In dit artikel geven we je enkele tips waarop je moet letten bij de aankoop van een nieuwbouw woning.

 

Correcte budgetberekening

Bij de aankoop van een nieuwbouw woning is de gepubliceerde prijs bijna nooit de all-in prijs. Naast 10% registratierechten op de grond onder je woning, betaal je ook nog 21% BTW voor de bouwwerken. Hou hier dus rekening mee wanneer je zoekt naar een woning.

Daarnaast reken je best wat extra voor de gekozen afwerkingsmaterialen van jouw droomhuis of -appartement.

 

Personalisatie nieuwbouw

 Standaard worden er afwerkingsmaterialen bepaald, waar je als koper meestal van mag afwijken. Heb je graag een andere vloertegel of wil je toch liever een marmeren keukenblad? Dan zal je daarvoor een meerprijs betalen, bovenop de aankoopprijs. Op die manier kan je jouw pareltje natuurlijk personaliseren naar jouw smaak dus de meeste kopers kiezen maar al te graag zelf een keuken of badkamertegels.

Hou dus steeds rekening met die eventuele meerprijs en ga indien mogelijk alvast enkele projecten bekijken van diezelfde bouwpromotor om de afwerkingsgraad te kunnen inschatten.

 

Vertraging

Staat de aannemer bekend voor de tijdige oplevering van zijn werk? Zo niet, kan je je housewarming best nog even uitstellen tot de einddatum met zekerheid bekend is. Ook het tijdig opzeggen van je huurwoning of verkopen van je huidige woning kan veel overbodige kosten besparen.

 

Kwaliteitsmaterialen

De prijs van huizen en appartementen vergelijken is niet zo simpel. Werd er bijvoorbeeld gekozen voor strakke aluminium ramen? Dan zal de totaalprijs hoger zijn dan bij goedkopere PVC ramen.

 

Al deze zorgen kunnen je bespaard worden door te kiezen voor de juiste vastgoedontwikkelaar, zoals Vossemeren Development. Wil je zeker zijn dat jouw droomhuis tot in de puntjes wordt afgewerkt, zonder kopzorgen achteraf? Contacteer ons dan voor een vrijblijvende afspraak.